Management Partners tar gärna emot praktikanter! Är du student och vill komplettera studier med lärorik praktik? Skicka in ditt CV och personligt brev till info@managementpartners.se


 

Karl Krokström

Jag fick äran att ta stafettpinnen som den första praktikanten på Management Partners. Ingen visste riktigt vad man skulle förvänta sig, varken jag eller Jeanett, eller någon av kollegorna. Det första jag lade märke till var den härliga dynamiken inne på kontoret. En fantastisk blandning av olika personligheter, bakgrunder och kompetenser, ett relativt litet men ack så vitalt fikabord, där skratt, funderingar och idéer utbyttes dagligen.

Jeanett såg snabbt vad jag skulle komma att bli duktig på och involverade mig därför i olika projekt, så som assessments, där jag fick möjligheten att briljera i roller som till exempel en utarbetad kollega som inte får lov att ta semester, eller en nyanställd pojke med hygienbesvär som kanske skulle behöva en hjälpande hand i form av en ödmjuk ledare som förstår vikten av att bry sig om sina anställda, och att hantera delikata situationer på rätt sätt.

Management Partners är en plats där det hårda dagligen möts av det mjuka, och vice versa, en plats av självinsikt och ett brinnande intresse för andra personer och deras problem, något som jag har tagit med mig och alltid kommer att ha i åtanke.

Jag skulle vilja tacka Jeanett för att hon inspirerade mig, tog mig under sin vinge och hjälpte mig att växa. Jag vill även rikta ett tack till alla kollegor som jag nu betraktar som vänner, som dagligen intresserade sig för mig, och lät mig hjälpa dem, och få insikt i deras arbete.

 

 
DSC_0813.JPG
 
 

Ellinor Nilsson

Jag fick den unika möjligheten att under 10 månader arbeta tillsammans med Jeanett och hennes inspirerande team på Management Partners. 

Min tid hos Management Partners gav mig möjlighet att utforska min kreativitet, och deras breda kompetens och erfarenheter har hjälpt mig att utvecklas något enormt. En viktig del i min utveckling har varit den regelbundna feedbacken jag fått från alla i teamet, inte minst från Jeanett.

Jag har fått betydande insyn i branschen då jag både fått vara delaktig i, samt själv lett, spännande projekt som har bidragit till företagets tillväxt. Dessa är erfarenheter som jag med säkerhet kommer ha stor nytta av i min framtida karriär och personliga liv. 

Energin, glädjen, drivet och framförallt den prestigelöshet som hela teamet på Management Partners förmedlar har gjort ett stort intryck på mig. Mina arbetsuppgifter har utmanat mig, bland annat då jag tvingats ta ett stort ansvar och alltid strävat efter att prestera mitt bästa. 

Jag är evigt tacksam över möjligheten som Jeanett har gett mig och hoppas att jag får möjlighet att i framtiden åter knyta kontakt med Management Partners.

 

 
 

Carl Widstrand

Handelshögskolan i Stockholm
Business and Economics

 

Redan den första smått nervösa morgonen, direkt efter att jag stigit innanför dörren till Management Partners kontor i dimmiga Västra Hamnen, där jag blev väl bemött, började intrycken. De anställda var så upptagna, så drivna, men ändå så entusiastiska. De involverade mig i såväl Management Partners gemenskap som i själva arbetet de utförde, och därmed gav de mig engagemanget att verkligen dra nytta av vad de hade att lära mig och sysselsätta mig med; detta inkluderade hur konsultbranschen fungerar, hur nätverkande bör utföras samt hur marknadsstrategier planeras och verkställs – även mycket mer, så klart!

Störst intryck gjorde naturligtvis Jeanett med sin omhuldade ledarstil och fängslande böcker, vilka jag självfallet fick sätta mig in i. Hon var inte det minsta rädd för att säga ifrån när det var befogat, men tog alltid situationen vidare därifrån. Hon såg till att jag som praktikant utvecklades; sådant bemötande drar man alltid lärdomar av.

Totalt tillbringade jag nästan två veckor hos Management Parters och i slutet av den vistelsen kände jag mig onekligen som en i gänget. Detta gäng kommer jag att sakna; liksom luncherna på Glasklart; liksom arbetsuppgifterna jag fick åta mig; och framför allt, liksom Jeanett.

Denna erfarenhet kommer jag att bära med mig. Tusen tack! 

 

 
 

Sara Velin

 

Jag spenderade sommaren 2016 hos Management Partners i Malmö. Från dag ett möttes jag med öppna armar och av företagets fantastiska energi som lätt smittar av sig. Under sommaren fick jag möjligheten att prova på ett flertal olika uppgifter och projekt som var mycket varierande och utvecklande. Jag fick bland annat möjligheten att vara med i delar av rekryteringsprocesser, skriva uppdragsbekräftelser, planera inför boksläpp samt medverka i assessments. Det jag framförallt tar med mig från mina veckor hos Management Partners är Jeanetts fantastiska driv, energi och tydlighet. Hon är inte rädd för att säga ifrån, ge mycket feedback och kritik. Samtidigt är hon extremt varm och empatisk och har verkligen en förmåga att se och bekräfta andra. Detta tycker jag skapade optimala förutsättningar för att jag skulle kunna utvecklas och lära mig så mycket som möjligt under min tid hos Management Partners.

Att få spendera en sommar hos Management Partners har givit mig en djupare förståelse för hur det är att verka inom konsultbranschen, samt en möjlighet att utveckla färdigheter som kommer hjälpa mig i mitt framtida yrkesliv

 

JuliaGustafsson.png
 

Julia Gustafsson

Jag vill sammanfatta veckan som en vecka jag verkligen har fått något ut av. Det var långt över mina förväntningar och jag trodde aldrig att bara en veckas praktik kunde bli så bra och intressant som denna vecka faktiskt har varit. Att få göra en praktik på ett företag som både är ett litet eget företag samtidigt som de jobbar inom områden (ledarskap) som jag tycker är så otroligt intressant var verkligen den bästa möjliga kombon!

Jag vill tacka Management Partners för en riktigt rolig och lärorik vecka och önskar dem all lycka till i sin verksamhet framöver.

 

 
 
 

Sofia Arnekull

Det har varit en härlig och lärorik vecka vilken har gett mig en bra inblick i företagets kärnverksamhet. Konsulterna har varierade arbetsuppgifter och möter i sin vardag chefer och ledare med skilda bakgrunder och olika ledarskapsstilar vilket bjuder på ständigt nya utmaningar. Jag kan inte förstå att veckan redan lider mot sitt slut och att jag nästa vecka inte kommer att ta mig till Dockplatsen 1 utan istället återvänder till skolbänken på Handelshögskolan i Stockholm. Jag kommer uppriktigt att sakna Management Partners. 

 

 
DSC_0024.jpg
 
 

Charlotte Brännström

Jag hade under sommaren 2018, som även var min sista sommar vid universitet, den spännande möjligheten att vara praktikant på Management Partners. 

 Det var en givande och utvecklande praktikperiod där jag fick vara med på alla möjliga projekt och uppgifter, allt från eventplanering till rekryteringsprocesser, avtalsfrågor och administrativa uppgifter, både i en bidragande roll och i en projektledande roll. Jag lärde mig mycket både om branschen, om konsultvärlden och om företaget, samtidigt som det även var en upplevelse som var mycket utvecklande för mig som person. 

Management Partners har ett riktigt härligt team av kollegor och det var med värme jag bjöds in att vara en del av teamet redan från dag ett. Teamet är otroligt kompetent och har stor erfarenhet av flera olika branscher, och att få vara bland dem, prata med dem och höra deras diskussioner och samtal på kontoret var en stor läroprocess och erfarenhet i sig. 

Det har varit en otroligt spännande praktikperiod som jag alltid kommer att bära med mig. Stort tack till alla på Management Partners för er inbjudande värme!